- دومین نهالکاری در روستای سمل
- دشتستانگردی/قسمت اول بخش شبانکاره + عکس
- بزرگداشت استاد فخرایی در جایی که خود آنجا را ثبت ملی کردهبود
- مرگهای تراژیک تاریخ معاصر ایران
- طنین مرغ سحر در غار گُریک/ پیمایش بزرگترین غار تونلی کشور تقدیم به روح بزرگ شجریان
- گزارش تصویری از مراسم خاکسپاری استاد شجریان
- مراسم اقامه نماز بر پیکر محمدرضا شجریان انجام شد + تصاویر
- عکسهای خبرگزاری فرانسه از 8 سال جنگ تحمیلی
- روز جهانی بدون خودرو در برازجان برگزار گردید
- اوج گرفتن عقابهای برازجان از تنگه بنرود تا آبشار سیلاری
دادخبر؛ فرزند احمد محمود در واکنش به تخریب خانه پدری این نویسنده فقید در اهواز میگوید: اگر قصد نگهداری این خانه بود، آن را نگه میداشتند. این خانه یادگار احمد محمود بود، یادگار «همسایهها»، یادگار «زمین سوخته».

به گزارش دادخبر و به نقل از ایسنا، هر روز شهرهایمان خالیتر از نشانههای قدیمی و آشنا میشود؛ یک روز خبر میرسد خانه پدری فروغ فرخزاد در تهران را میخواهند تخریب کنند، یک روز خانه مادری هوشنگ ابتهاج (ه.ا. سایه) در رشت را خراب میکنند. خبرهایی از این دست بسیار است. حالا هم خانه پدری احمد محمود را در اهواز تخریب کردهاند. کسی هم نگهداری و حفظ این خانهها را بر عهده نمیگیرد. در این میان اما این میراث فرهنگی و ادبی و تاریخی این سرزمین است که در پاسکاری این سازمان و آن سازمان از بین میرود و نابود میشود.
خانه پدری «احمد محمود» که از بناهای دوره پهلوی بود و در منطقه سیمتری اهواز که به نوعی بافت تاریخی اهواز محسوب میشود قرار داشت، در یک روز تعطیل (جمعه، ۲۴ بهمنماه ۱۳۹۹) توسط مالکان جدید و با مجوز شهرداری تخریب شد. این در حالی است که احمدرضا حسینی بروجنی، معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان میگوید: واقع شدن خانه پدری احمد محمود در محدوده بافت تاریخی اهواز مشمول قوانین و مقررات و ضوابط حاکم بر بافتهای تاریخی بود اما بدون هماهنگی و اخذ استعلام از اداره کل میراث فرهنگی مجوز تخریب آن از سوی شهرداری صادر شد.
اما بابک اعطاء - فرزند احمد محمود - درباره تخریب خانه پدری این نویسنده مطرح به ایسنا میگوید: شرایطی وجود داشت و وراث ناچار شدند این خانه را بفروشند. خانه به دست مالک جدید افتاد اما قرار بر این بود میراث فرهنگی و شهرداری کارهایی انجام دهند تا خانه تخریب نشود زیرا این خانه در بافت قدیمی اهواز، خیابان گشتاسب و محدوده سیمتری بود. بنا بود خانه حفظ شود اما این اتفاق نیفتاد و صبح روز جمعه تخریبش کردند. همه هم اظهار بیاطلاعی میکنند؛ شهرداری میگوید ما مجوز ندادهایم و میراث فرهنگی میگوید اگر قرار به تخریب بود باید با اجازه ما این اتفاق میافتاد. چه بگویم؟!
او درباره قدمت این خانه بیان میکند: تا جایی که من میدانم بالای ۸۹ سال داشت؛ من در این خانه متولد شدم، پدرم هم در این خانه متولد شده بود. این خانه خانه محکمی هم بود زیرا پدربزرگ ما معمار بود و هنوز در اهواز خیلی از یادگاریهایش هست. او این خانه را ساخته بود. کف خانه آجرفرش بود؛ چیزی که سالهای بعد مد شد. درخت کُناری را که پدربزرگم همزمان با تولد پدر کاشته بود، ریشهکن کردند. ولی احتمالا قدمت خانه نزدیک به صد سال باشد. پدرم متولد ۱۳۱۰ است و خانه از قبل هم بوده و باید نزدیک به صد سال داشته باشد.
فرزند احمد محمود میگوید: اگر قصد نگهداری این خانه وجود داشت (در حالی که قصدی برای حفظ آن نداشتند) از آن نگهداری میکردند. این خانه یادگار احمد محمود بود، یادگار «همسایهها»، یادگار «زمین سوخته». «زمین سوخته» شاید اولین کتاب و ماندگارترین کتابی است که درباره جنگ نوشته شد. داستان «زمین سوخته» در همین خانه اتفاق میافتد؛ این رمان قصه شهادت است، قصه جنگ است. خود «همسایهها» که رمان ماندگاری است در سال ۱۳۴۲ در این خانه نوشته شده است. رمان «زمین سوخته» در این خانه نوشته نشده اما در این خانه اتفاق میافتد. این خانه مکان رویداد بود و آنقدر ارزش داشت که حفظ شود و به شکل موزه دربیاید اما حیف و فقط میتوانم بگویم حیف. آن درخت دل من را میلرزاند، درخت پدر ریشهکن شد، اما نام احمد محمود جاودانه است و ریشهکن نمیشود. من در خانهای که احمد محمود ۵۰ سال در آن زندگی کرد، زندگی میکنم. امیدوارم بتوانم این خانه را حفظ کنم.
خانه پدری «احمد محمود» که میشد به خانه مشاهیر تبدیل شود تا خاطرات دوران کودکی و جوانی نویسنده مشهور کشورمان همچنان زنده نگه داشته شود، روز جمعه، ۲۴ بهمنماه تخریب شد. خانه پدری احمد محمود در منطقه سیمتری اهواز قرار داشت. این منطقه به نوعی بافت تاریخی اهواز محسوب میشود و با توجه به اینکه کلانشهر اهواز تاکنون از داشتن موزه محروم بوده است این خانه میتوانست این ظرفیت را برای اهواز ایجاد کند اما خانه این نویسنده توسط مالکان جدید و با اخذ مجوز از شهرداری اهواز تخریب شد.
احمد اعطاء ملقب به احمد محمود و نویسنده آثار مطرح داستانی، دیماه سال ۱۳۱۰ در اهواز متولد شد و در سال ۱۳۸۱ بر اثر بیماری ریوی در تهران درگذشت.
جدیدترین اخبار
- نوعی از ویروس کرونا که میتواند افراد را دوباره آلوده کند
- طلا دوباره نزول کرد
- جزئیات قیمت رسمی انواع ارز/ افزایش نرخ ۲۹ ارز
- تخصیص اعتبار جهت بازسازی و تجهیز کلانتریها
- اولین پرواز پهپاد جنگی بوئینگ انجام شد
- واکسن HPV و میزان آگاهی نسبت به کارایی آن
- امروز آخرین مهلت ثبت نام جاماندگان کنکور
- آماده اجرای ممنوعیتهای سفر نوروزی هستیم
- عضویت سارا خادمالشریعه در کمیسیون ورزشکاران فدراسیون جهانی شطرنج
- چرا برخی افراد از تعهد در ازدواج می ترسند؟
- اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان به جمعیت هلال احمر
- راهکارهایی برای مراقبت از نوجوان مبتلابه اختلال "دوقطبی"
- موافقت وزیر کشور باافزایش سهمیه واکسن در خوزستان
- سریال پایتخت کی پخش میشود؟
- احتمال انتقال کرونا از طریق آب و سطح بدن ماهی قرمز
- فرهاد مجیدی امروز سرمربی استقلال میشود
- پشیمانی روزنامه «کیهان» از حمله به سعید آقاخانی!
- اصرار سرمربی پرسپولیس به جذب مدافع شهرخودرو
- دستیار کیروش: طارمی چهار سال پیش به فوتبال اروپا پیشنهاد شد
- دستهچکهای جدید از اول ۱۴۰۰ عرضه میشوند
- بازداشت سرکرده داعشی در غرب عراق
- گان پهپادی یمن فرودگاه ابها عربستان را هدف قرار داد
- نحوه پرداخت سود سال ۹۸ سهام عدالت مشخص شد
- لایحه تحریم بن سلمان به مجلس سنا آمریکا ارائه شد
- امریکا اسامی ۱۴ شرکت تحریم شده مرتبط با روسیه را منتشر کرد
- تشکیل کابینه کویت با ایجاد ۲ پست وزارتی جدید
- ونیز خشک شد!
- آلودگی ۹۶ درصدی دست نانوایان
- برگزاری آزمون مجدد برای استخدام معلمان
- صاحبان مشاغل پزشکی مکلف به استفاده از پایانه فروشگاهی شدند
- گزینه نهایی جانشینی فکری مشخص شد/ سرمربی سابق روی نیمکت آبیها
- جزییات قیمت رسمی انواع ارز/ کاهش نرخ یورو
- ظرفیت لایو اینستاگرام به ۴ نفر افزایش یافت
- کالاهای ضروری شب عید را از 20 اسفند منظم توزیع خواهیم کرد
- ویتامینی که شما را از ابتلای شدید به کرونا در امان نگه میدارد
- کاندیداهای ۱۴۰۰؛ دو قطعی و یک لشگر احتمالی!
- بازگشت سیدجلال رافخایی به چمن سبز
- ماجرای فروش قسطی گوشت چه بود
- واکسیناسیون ۸ میلیون سالمند کشور علیه کرونا
- چرا مردان قد بلندتر از زنان هستند؟